Doutník Arturo Fuente Hemingway Signature Grand Corona

Posted by cigarmagcz | Posted in Recenze doutníků | Posted on 20-08-2013

Doutníky Arturo Fuente na Etrafika.cz

Doutníky Arturo Fuente Hemingway Signature Grand Corona

Vzhled:  4_pul_hvezda
Barva krycího listu tmavě hnědá, Colorado Maduro. Povrch papírově matný, s jemným žilkováním. Doutník zdobí netradičně vykrojený prstýnek červené barvy se zlatým zdobením a bílým textem A. Fuente, Gran Reserva. Nechybí ani poznámka hand made.
Konstrukce doutníku: 5_hvezda
Tvar Figurado, délka 150mm, průměr 17mm. Krycí list z Kamerunského tabáku (Afrika). Vázací list pak, stejně jako náplň, tvoří tabák z Dominikánské republiky. Konstrukce perfektní, bez měkkých či příliš tvrdých míst. U doutníku tohoto tvaru někdo preferuje zapálení bez oříznutí, někdo naopak ořízne konec doutníku až u samé paty… Já sám zvolil zlatou střední cestu. Oříznutí pak bylo bezproblémové, stejně jako zapálení.
Tah: 5_hvezda
Příjemný, kladoucí ideální odpor
Kouř: 4_pul_hvezda
Středně hustý šedivý. Ve druhé třetině krásně houstne a dostává modrobílý nádech
Hoření: 3_pul_hvezda
Doutník prohoříval rovnoměrně bez jakýchkoliv komplikací. Jediné, co by se dalo vytknout je vyšší  rychlost hoření, které u konce způsobovalo teplejší kouř a lehké štípání na jazyku

Doutníky Arturo Fuente na Etrafika.cz

Doutníky Arturo Fuente Hemingway Signature Grand Corona

Chuť, aroma: 4_pul_hvezda
Od počátku měl doutník velmi komplexní chuťové vlastnosti, téměř v každém potáhnutí se objevil jiný podtón. Samotný začátek byl velmi jemný, hlavní složku tvořila nasládlá kombinace lískových oříšků s čokoládou. Už v první třetině se začíná objevovat slanější chuť čerstvě vydělané kůže, která graduje ve druhé třetině. Ta postupně odeznívá a v závěru se vrací do nasládlé kořeněné chuti.
Popel: 4_hvezda
Šedivý s tmavými proužky, místy se žlutým nádechem

Doutníky Arturo Fuente na Etrafika.cz

Doutníky Arturo Fuente Hemingway Signature Grand Corona

Celkové hodnoceni: 4_pul_hvezda
Doutník Arturo Fuente Hemingway, spadající do vyšší kategorie, by neměl chybět v humidoru náročného milovníka doutníků. Díky dlouhému zrání jde o velmi jemný doutník s komplexní chutí a perfektním tvarem, který určitě zaujme. Celkový čas kouření kolem padesáti minut, je třeba dát pozor na rychlost hoření. Obsah nikotinu vcelku nízký, umožňující si doutník bez jakéhokoliv problému vychutnat.

Prostor pro Váš komentář

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.