Doutník Playboy Belicoso

Posted by cigarmagcz | Posted in Recenze doutníků | Posted on 11-06-2013

Doutníky Playboy Belicoso

Doutníky Playboy Belicoso

Vzhled: 5_hvezda
Design těchto doutníků je nesmírně elegantní a precizní. Snoubí se v něm důstojnost a autorita coby vlastnosti pravého gentlemana. Prstýnek s logem Playboy dekorativně ladí s tmavším, až maduro, krycím listem. Aroma nezapáleného je příjemně nasládlé, kořeněné. Ještě bych podotknul, že doutníky jsou baleny ve velice působivé krabici se stříbrným logem Playboy.

Konstrukce doutníku: 5_hvezda
Doutník je tvaru belicoso. Délka 153mm a šířka 20mm. Krycí list je použit povedený Ecuadorian Sumatra, vázací Connecticut Broadleaf a náplň tvoří směs listů z Peru, Dominikánské republiky a Nikaragui.

Tah: 3_hvezda
Tah mě trochu zklamal, tím jak byl volný. Dal bych přednost trochu utaženějšímu projevu.

Kouř: 5_hvezda
Kouř je krásně hustý jako dobrá polívka.

Hoření: 5_hvezda
Doutník hoří krásně rovnoměrně, i zapálení bylo poměrně bez překážek.

Chuť, aroma: 4_hvezda
Začátek je trochu nahořklý, ale po pár centimetrech se zklidní. Hořkost úplně nezmizí, ale postupně z ní vyvstává více a více zvláštní slámové sladké chuti. Někde asi uprostřed zmizí hořkost úplně, čímž se chuť pročistí a připomíná oplatkovou sladkost. Takto se stabilně drží kupodivu dlouho, až ke konci se znatelně rozštípe.

Doutníky Playboy Belicoso

Doutníky Playboy Belicoso

Popel: 3_hvezda
Moc se nedrolí, ale úplně nejpevnější taky není.

Celkové hodnoceni: 4_hvezda
Doutníků Playboy Belicoso jsem vykouřil už více a můžu říci, že tento z nich byl asi nejméně vydařený. Ale tím nechci říct, že by byl špatný, ale to, že tento výborný doutník bývá ještě lepší. Tomuto kusu musím hold vytknout hlavně dost mizerný závěr. Doutník jsem kouřil pomalu a dostal se na čas 1h a 50 minut. Síla doutníku je asi tak střední.

 

Autor: Tomáš Koňařík

 

etrafika.cz-logo Etrafika.cz – doutníky z celého světa a příslušenství pro kuřáky doutníků

Prostor pro Váš komentář

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.