Doutník Stanislaw Vintage Red Perlas

Posted by cigarmagcz | Posted in Recenze doutníků | Posted on 24-10-2012

Doutník Stanislaw Vintage Red perlasVzhled:
Barva Colorado Claro, doutník ozdoben dvěma červenými prstýnky, které šly bez jakýchkoliv obtíží odlepit. Krycí list hladký se jemným žilkováním.

Doutník Stanislaw Vintage Red perlas
Konstrukce doutníku:
Délka 97mm, 13mm průměr.  Rozměr spíše než typu Perlas odpovídající velikosti Demi-Tasse, obsahující tabák z Dominikánské Republiky. Konstrukce bez chyb, u paty doutníku možná trochu méně utažený. Ořezání bezproblémové, tabák se nijak netřepil

Tah:
Výborný, kladoucí lehký odpor

Kouř:
Tmavě šedý, plný, bez zvláštního aroma

Hoření:
Zapálení bezproblémové a rovnoměrné, stejně jako hoření po celý zbytek kouření

Doutník Stanislaw Vintage Red perlas

Chuť, aroma (jemné, výrazné, štiplavé):
Po zapálení lehce ostřejší, při exhalaci nosem štiplavý, zanechávající v ústech chuť mléčné čokolády s trochu nepříjemnou hořkostí vzadu na patře. V průběhu kouření ostrost ustupuje, vytrácí se i štípání v nose a ke konci se přidá typická chuť mandlí společná většině doutníků Stanislaw

Popel:
Světle šedý, jemný. Poprvé odpadl samovolně už po několika milimetrech, později se udržel do délky téměř dvou centimetrů.
Doutník Stanislaw Vintage Red perlas

Celkové hodnoceni:
Doutník chutí i kvalitou odpovídá zbytku edice Red Vintage, tedy edici, jejíž tabák zraje poněkud déle a která je silou na půl cesty mezi klasickou řadou a řadou Blue Vintage.  I zde za dobrou cenu dostanete velmi dobré zboží. Osobně jsem do tohoto doutníku zpočátku nevkládal moc velké naděje – přičemž důvodem je jeho malá velikost. Pokud si člověk chce užít dobrý doutník, tak nesmí spěchat a musí si na kouření udělat dostatek času… To je ale čistě můj subjektivní názor – kdo nemá dostatek času a chce si vychutnat něco dobrého, pro toho muže být Red Perlas s dobou kouření kolem 25 minut ideální volbou.

Komentáře:

There are (1) Comments for the Doutník Stanislaw Vintage Red Perlas

Prostor pro Váš komentář

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.