Doutník Montecristo Edmundo

Posted by cigarmagcz | Posted in Recenze doutníků | Posted on 17-08-2012

Doutník Montecristo Petit EdmundoPoté, co jsem zkusil doutníky Montecristo Petit Edmundo, jsem se rozhodl udělat recenzi na jeho většího brášku, a sice na doutník Montecristo Edmundo.

Proč se tento doutník nazývá Edmundo? Jméno má po Edmundu Dantesi, což je hrdina slavného románu Alexandra Dumase „The Count of Montecristo“. Doutník má klasickou, hořkosladkou a trochu štiplavou chuť, která z Montecrista udělala tu nejslavnější značku na světě vyrábějící doutníky Havana.

 

Vzhled:
Dobře vypadající. Vypadá stejně dobře jako Petit Edmundo, jen je o něco delší.

Konstrukce:
Všechny doutníky Edmundo, které jsem kdy kouřil, měly bezchybnou konstrukci, pěkný obalový list a nádherný vzhled. Zážitek z kouření byl úžasný, s lehkým tahem produkujícím obláčky hustého kouře. Tah byl někdy až příliš volný, což způsobilo, že kouř byl někdy víc horký, než jsem zvyklý – v tomto případě raději doutník kuřte opravdu hezky pomalu.

Příchuť:
Co mě na tomto doutníku opravdu hodně zaujalo, byla jeho přirozená a celkem příjemná slaná chuť, která se během kouření objevuje na patře. To je typické Montecristo. Dále pak můžu říct ještě několik dalších pozitiv – a sice že směs byla dobře vybalancovaná, propracovaná a uspokojující. Přesto jsem od tohoto doutníku očekával něco víc; slaná/štiplavá příchuť je sice úžasná, ale chtěl bych i něco jiného.

Hodnocení:
Mám pocit, že kratší verze tohoto doutníku poskytuje vyváženější poměr mezi cenou a kvalitou. Na druhou stranu je Edmundo určitě dobrou koupí, kterou dozajista nebudete litovat.

Celkové hodnocení:
Tento doutník mě nikdy nezklame. Jsem zvědavý, jak budou tyto doutníky chutnat po několika letech, ale myslím si, že jistá sladkost a hladkost chutě, která se u vyzrálých doutníků objevuje, nepůjde moc dohromady s doutníkem Montecristo Edmundo…

Prostor pro Váš komentář

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.