Historie doutníků Arturo Fuente

Posted by cigarmagcz | Posted in Výrobci a značky | Posted on 11-07-2012

Doutníky Arturo FuenteSlavný doutník Fuente se zrodil ve Spojených státech v roce 1912, když tam Arturo Fuente založil společnost A. Fuente Cigar Company. Tato společnost má zajímavou historii… a poněkud ironickou tendenci být zničená požárem. Továrna totiž vyhořela roku 1924 ve městě Tampa na Floridě. Poté shořela znovu v 70. letech po přestěhování do Nicaragui. Poté se vše zopakovalo ještě jednou po dvou měsících po přesunutí do Hondurasu.

Arturo Fuente byl po prvním vyhoření své továrny v roce 1924 v úzkých. Aby se vyhnul střetům se svými věřiteli, musel Arturo začít pracovat v jiné společnosti s doutníky. Nikdy se ale nevzdal a ve 40. letech znovu otevřel společnost A. Fuente Cigar Company – prodával přitom doutníky vzadu za svým domem. Společnosti se však velmi dařilo a rodina se brzy přestěhovala do větší továrny ve městě Tampa.

Od té doby se společnost stěhovala z místa na místo, z Floridy do Nicaragui a Hondurasu, zpět na Floridu a nakonec skončila v Dominikánské republice. Dnes má společnost základnu v Dominikánské republice, zaměstnává více než 2 500 lidí a má celkem čtyři továrny – což je opravdu velké zlepšení od dob, kdy byl Arturo nucen prodávat doutníky vzadu za svým domem (v tomto období byly jeho „zaměstnanci“ pouze jeho manželka a několik členů rodiny).

Celá rodina Fuente je stále zainteresovaná v chodu společnosti. Stará továrna Artura Fuenteho ve městě Tampa se nyní nazývá Tampa Sweethearts Cigar Company a je kompletně řízená členy rodiny Fuente, kteří prodávají doutníky a cigarety přes internet a díky objednávkám přes mail.

Tabák

Dokud nebylo ze Spojených států na Kubu v 60. letech uvaleno embargo, vyráběly se doutníky Arturo Fuente z kubánského tabáku. Nyní se vyrábějí z tabáku z Dominikánské republiky a považují se za nejlepší dominikánské doutníky na světě; jsou to doutníky se středním či plným tělem, hotová umělecká díla, která se ukládají do skříněk ze španělského cedru.

Opus X

Jak bychom jen mohli mluvit o doutnících Arturo Fuente bez toho, abychom zmínili Opus X? Tento proklatě vynikající doutník je pravděpodobně nejznámějším doutníkem ve Spojených státech a považuje se za vlajkovou loď celé značky. Částečným důvodem pro tento fakt je i vzácnost Opusu X – je totiž téměř nemožné najít tento doutník. Ale pokud budete mít to neuvěřitelné štěstí, že jeden najdete…měli byste být opatrní. Opus X, se svým neuvěřitelným aroma, plným tělem a skvělou chutí, se totiž může stát velmi drahou závislostí.

Sečteno a podtrženo, rodině Fuente se i přes veškeré pády dařilo a daří velmi dobře…to můžete snadno pochopit například ve chvíli, kdy si sednete, abyste si vykouřili Opus X. My všichni jen pevně věříme v to, že se už konečně poučili o pojištění proti požáru (a že si třeba i pořídili jeden nebo dva detektory kouře).

Prostor pro Váš komentář

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.