Falsifikáty kubánských doutníků

Posted by cigarmagcz | Posted in Rady a tipy | Posted on 17-07-2012

Dostala se k nám krabice „zaručeně pravých“ kubánských doutníků. Jak jinak, samozřejmě to byla ta nejvěhlasnější značka prémiových doutníků COHIBA ESPLENDIDOS.
Doutníky COHIBA jsou považovány za to nejlepší co společnost Habanos vyrábí, proto si zakládá perfektním řemeslném zpracování doutníků, tak i všeho okolo, prstýnek, obal (krabici). Důvody, proč jsou předložené doutníky falzifikáty, uvádím níže:
1. Krabice na doutníky je vyrobena z jiného dřeva než je používané pro doutníky COHIBA a je mořená, což Habanos nedělá u žádného svého výrobku.
2. Krabice není označena přelepkou výrobce doutníků Habanos, která zaručuje pravost doutníku.

Cohiba padelky
3. Zámek na krabici je konstruován jiným způsobem s nehezkým logem a nečitelným nápisem, originální zámek je s logem COHIBA a s čitelným nápisem COHIBA.
4. Nápis na boku krabice s označením typu doutníku je proveden takto: Esplenidos ne rozdílně kapitálkami. Nápis „Habana Cuba“ je proveden jiným typem písma než je použito na obrázku.

Cohiba padělky
5. Stejně tak nápis na dně krabice je nepovedený, byť částečně věrnou kopií.
6. Nálepka uvnitř je neuměle nalepená, zlacení nálepky je provedeno ručně, což Habanos nedělá, bílé kostičky v horní části nálepky jsou s tiskovou vadou.

Cohiba padělky
7. Jako dělící přepážka je použitý papír s násobilkou, v originálním balení je použitá cedrová dýha s logem COHIBA a vrchní řada doutníků je zakryta pauzovým papírem s lemováním a logem. Dále je do každého balení vložen malý certifikát pravosti.

Cohiba padělky

8. Panty na krabici jsou také použity jiné než jsou používány od výrobce Habanos.
9. Na prstýnku doutníků je vidět, že byl ručně uříznut, protože na začátku prstýnku černá spodní linka není a od středu již je, viz foto. Dále je prstýnek nalepený nakřivo.

10. Pro srovnání přikládám foto dvou originálních doutníků a falešných doutníků. Jak je vidět originální prstýnek má hlubší barvy a nápis COHIBA a rámeček okolo nápisu je zlacený (strojem).

Cohiba padělky
11. Poslední věc, kterou je potřeba zmínit, je délka a tvar doutníků, je absolutně nemyslitelné, aby se doutníky Eplendidos lišily délkou viz. foto, a tloušťkou.

Cohiba padělky
Z výše uvedeného popisu a fotografií je jasně patrné, že i z Kuby lze přivést falzifikáty kubánských doutníků. Na různých českých aukčních serverech a bazarech koupíte takovouto krabici doutníků za cca 5 000 Kč. V kamenných obchodech pořídíte takovouto krabici okolo 25 000 Kč v internetových podstatně levněji. Rozdíl v cenách je poměrně zásadní, ale v prvním případě jsou to peníze vyhozené, protože podle našeho zjištění se falšované doutníky ani kouřit nedají, jak jsou špatné.

Prostor pro Váš komentář

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.