Doutník Stanislaw Special vintage red robusto

Posted by cigarmagcz | Posted in Recenze doutníků | Posted on 07-09-2012

Doutníky Stanislaw Vintage RedVzhled:
Barva Colorado Claro, doutník ozdoben dvěma prstýnky. Oba prstýnky jdou snadno a beze škod dolů, což u doutníků Stanislaw, na kterých jsem si v minulosti pochutnával, nebylo pravidlem a nejednou už jejich kouření připomínalo hru na flétnu.  Obvykle na doutnících prstýnky nechávám dokud se nezahřejí, ale jak je patrné z fotek, tak minimálně jeden musel dolů. Krycí list je krásně hladký s jemným žilkováním.  Aroma nezapáleného klasické tabákové, příjemné.

Konstrukce doutníku:
Robusto, délky  12,5 cm a průměru  20mm. Není prakticky co vytknout.

Doutníky Stanislaw Vintage RedTah:
Zpočátku optimální a stabilní. Přibližně v poslední třetině, ale začal prohořívat středem.

Kouř:
Plný, modrošedý, příjemné nasládlé aroma.

Doutníky Stanislaw Vintage Red

Hoření:
Zpočátku rovnoměrné, ale po odklepnutí asi v poslední třetině jsem jej neuchránil před prohoříváním středem. Tím teplota kouře vzrostla a vlivem nerovnoměrného hoření brzy zhasl.

Chuť, aroma:
Síla doutníku je přesně podle toho co Stanislaw zamýšlel. Kuřáci, kteří dávají přednost lehčím doutníkům by snad sílu hodnotili na desetibodové stupnici šestkou. Ti kteří dávají přednost silnějším doutníkům by pak asi dali 5, tedy přesný střed.
Chuťově je začátek výraznější s klasickou přírodní chutí s podtónem karamelu . V druhé třetině chuť významě zjemní a ke karamelu se přidává slabá chuť mandlí. Mandle nabírají postupně na intenzitě a konec je už klasický oříškový.

Doutníky Stanislaw Vintage Red

Popel:
Pevný, nedrobící se. Barva bílá tam, kde drží popel z krycího listu, náplň pak shoří do šeda.

Celkové hodnoceni:
Velice dobrý doutník se středně výraznou chutí a silou. Optimální vyplnění mezery ve Stanislawově nabídce lehkých a silnějších doutníků. Špatnému prohořívání ke konci se snad dá vyhnout opatrnějším odklepáváním.  Celkový čas kouření přibližně jedna hodina dvacetpět minut.

Prostor pro Váš komentář

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.