Doutník A. Turrent Triple Play Puros Maduro Robusto

Posted by cigarmagcz | Posted in Doutníky | Posted on 18-07-2012

Doutníky A. TurrentKdyž lidé říkají, že mají rádi doutníky Maduro, většinou tím myslí jen odstín jejich obalového listu. Ale s novým doutníkem Camacho Triple Maduro a novým A. Turrent Triple Play Puros Maduro tu najednou máme doutníky, které se skládají ze 100 % z tabáku Maduro, od obalového listu přes vázací list až po náplň.

Triple Play balený v krabicích černých jako noc s atraktivní stříbrnou etiketou jsou opravdu luxusními doutníky, které přímo lákají ke kouření. Tah je před zapálením čokoládový a trochu zemitý. Doutník se lehce zapaloval, i když tah byl potom až příliš volný. Uprostřed jsem si pak všiml několika malých jemných míst, která zřejmě mohla za volnější tah. Nicméně, kouření bylo snadné a postupně se během něj ztratil i předvídatelný čokoládový začátek. Peprné koření ve středním až plném těle, které se nakonec usadilo v oblasti středně plného těla.

První třetina byla zemitá a bohatá, pepř přitom pomalu ustoupil do pozadí. Čokoládová příchuť byla stále intenzivnější a postupně se z ní stala chuť mléčné čokolády. Potom mi to konečně docvaklo – nebyla to příchuť čokolády, byla to příchuť YooHoo! Ano, tento doutník má vzdálenou příchuť tohoto populárního čokoládového nápoje — jako rozpuštěný karamel. Vím, že to zní dost nepravděpodobně, ale věřte mi, když jsem byl mladší, měl jsem YooHoo hodně rád a příchuť tohoto doutníku ve mně tak probudila nostalgii i obrovské potěšení!

Po první třetině se zemitost doutníku začala měnit v dřevité tóny chutě. Čokoláda (nebo YooHoo) byla stále velmi patrná a doutník se tak stal celkově krémovějším, jak se postupně „usadil“. Jak jsem se dostával k polovině, začala najednou kořeněnost doutníku rychle ustupovat do pozadí a začala se místo ní objevovat jemná sladká chuť. Doutník se dá bezpochyby zařadit do oblasti středního těla s výraznými tabákovými příchutěmi, které jsou mistrně vyvážené a celkově tak tvoří krémově hladké aroma.

Podle Altadis je poměrně neobvyklé, aby se tabák San Andres Morron z Mexika, který produkuje tuto jedinečnou sladkou příchuť, použil jako obalový list. Zajisté jsem ještě nic takového nikdy v životě neochutnal. Když jsem byl zhruba v půlce, začala chuť čokolády pomalu ustupovat a postupně ji nahrazovala karamelová chuť, která zůstala sladká, zatímco zdůrazňovala komplexnost celého doutníku.

Jak jsem postupoval směrem ke středu doutníku, začalo se tělo vracet ke středně plnému a zemito-dřevnaté základy se nyní začaly měnit na koženou příchuť. V tomto bodě jsem už věděl, že tento doutník je něčím speciální. Má totiž svou komplexnost, která zaobalí vaše patro — není to tak tajemné jako u jiných doutníků. S tímto doutníkem vezmete do ruky dominantní, ale rozvíjející se chuť točící se okolo základů země, dřeva a kůže.

Toto jsou rozhodně prvotřídní kousky. Pokud jsi fanda Maduros, čokoládových doutníků (které nejsou aromatizované) nebo komplexních měnících se chutí, tak prostě musíš vyzkoušet doutníky A. Turrent Triple Play Puros Maduro.

Prostor pro Váš komentář

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.